Services

Het installeren en uitvoeren van de NLExtract ETL (extracties) kan vaak tijdrovend zijn terwijl de meeste gebruikers vaak hetzelfde doel hebben: bijv maandelijks de BAG omzetten naar PostGIS of de laatste versie van Top10NL. Daarnaast kan het zijn dat voor andere datasets zoals OpenTopo je een web service zoals een TMS of WMS wil opzetten. Het kan ook zijn dat je bijv op smartphone/tablet eenvoudigweg de OpenTopo kaarten wil raadplegen.

Daartoe zijn in 2014 in NLExtract twee nieuwe NLExtract Services opgestart.

  • NLExtract Downloads

  • NLExtract Apps

Sinds februari 2020 zijn de NLExtract Downloads (betaald) te vinden via geotoko.nl. Veel informatie en voorbeeldbestanden vind je op geocatalogus.nl .

NLExtract Downloads

De NLExtract Download Service wordt verzorgd via geotoko.nl.

Onder andere kunnen hier BAG, BRK, BGT en BRT-Top10NL PostGIS dumps worden gedownload. Deze worden zo snel mogelijk ververst waneer nieuwe versies van betreffende datasets uitkomen. Normaal gesproken 12x per jaar voor de BAG en BRK-DKK. De BGT wordt maandelijks ververst. BRT plm 4x per jaar.

In de README bestanden bij de betreffende downloads vind je meer informatie.

Om gebruik te maken van de database dumps bieden we een overzicht om vlot tot een ‘up and running’ situatie te komen. Kijk hier voor een instructie.

Voor gespecialiseerde downloads, bijv voor andere databases of zeg de BAG per gemeente, neem contact met geotoko.nl.

NLExtract Apps

In aanbouw. Basis link is http://app.nlextract.nl

Heb je zelf een mooie app op basis NLExtract? Misschien wil je die toevoegen. Dit loopt de NLExtract GitHub.

comments powered by Disqus